Kedves Kollégák!

A „Tüdőgyógyászati, Allergológiai és Immunológiai Megbetegedések” (TAIM) Nemzetközi Alapítványa 2013. augusztus 23-án és 24-én tartja XI. Tudományos Továbbképző Fórumát.
Az alapító, Dr. Szilágyi János egyetemi docens eredeti szándékának megfelelően ebben az évben is interdiszciplináris, több szakterület legújabb eredményeit bemutató programot állítottunk össze.
A tüdőgyógyászaton belül kiemelt szerepet kapnak a tbc, a COPD, az asztma, a tüdőrák és a pulmonális rehabilitáció aktuális kérdései.
Emellett a bőrgyógyászat, az immunológia, a reumatológia, a fül-orr-gégészet és a gyermekgyógyászat több fontos területét is szeretnénk bemutatni.
A reumatológián belül egyes kórképek szemészeti vonatkozásait ismertetik a két terület szakemberei.
A két napos rendezvényre ismét számos neves előadót sikerült felkérni előadás tartására, akik szívesen fogadták el meghívásunkat.
A rendezvényhez kapcsolódóan szeretnénk megemlékezni az idén 100 éves debreceni Városi Tüdőgondozóról is.
A kötelezően választható, 36 pontra akkreditált tanfolyamhoz pályázati felhívás is csatlakozik, amelyre 35 éven aluli fiatal orvosok és kutatók 4 témakörben adhatják be dolgozatukat. Az eredmény kihirdetésére, a díjak átadására és a nyertes pályázatok rövid előadásban való ismertetésére a kongresszus első napján, augusztus 23-án kerül sor.
A rendezvényre szeretettel várjuk az érintett szakterületeken dolgozó orvosok mellett a gyermek és felnőtt háziorvosokat és szakdolgozókat is.
Kívánom, hogy minden résztvevő érezze jól magát Debrecenben és szerezzen minél több, további munkája során jól hasznosítható ismeretet.

A Szervező Bizottság nevében:

Dr. Csontos Zoltán
a TAIM kuratóriumának elnöke