Elnöki köszöntő

Az elmúlt években kongresszusaink egyre több résztvevőt vonzottak, és felejthetetlen élményt jelentettek mind tudományosan, mind a társasági események szempontjából. Pécsett Mezősi Emese professzornő, Szegeden Valkusz Zsuzsa tanárnő végzett kiváló munkát, de sikeresek voltak a nem-egyetmi városokban rendezett kongresszusok is, például Szolnokon Vadász János főorvos úr szervezésében, hogy csak a legutóbbiakat említsem.
Ebben az évben, 10 éves szünet után, ismét a debreceni Endokrinológia Tanszék a szervező. A tudományos programbizottság munkáját Tóth Miklós professzor irányítja. Ez is garancia arra, hogy az elméleti és klinikai témájú előadások, a magyar és a külföldi referátumok aránya optimális lesz.

Hajdúszoboszló egyszerre nagyváros és kisváros-üdülőváros; Debrecen csak 20 kilométerre van, vonattal, busszal, autóval egyaránt 12 percnyire. Hajdúszoboszlón, vagy ahogy a debreceniek hívják, Szobin, nincs reggeli és délutáni csúcsforgalom, helyette élvezhetjük a kora nyári napsütést, mivel itt a legmagasabb hazánkban a napsütéses órák száma. Az előszezoni mérsékelt szállodai és terembérleti árak lehetővé tették, hogy a korábbiakhoz képest ne emeljük a regisztrációs díjat. A Silver majori esti program részvételi díját a szervezők, élükön ez alkalommal Bodor Miklós tanár úrral, egyéb forrásból egészítik ki.

A Vezetőség nevében szeretettel hívom, várom valamennyi tagtársunkat!

Dr. Nagy Endre
a MEAT elnöke


Tisztelt Tagtársunk, Kedves Leendő Kongresszusi Résztvevő!

A debreceni Endokrinológia Tanszék, a helyi szerevezők nevében szeretettel meghívom Önt és munkatársait a Magyar Endokrinológia ée Anyagcsere Társaság XXVII. kongresszusára, melyet 2018. május 31. – június 2. között Hajdúszoboszlón rendezünk, a Hunguest Hotel Békében****. A kongresszus programja a belgyógyászati, gyermekgyógyászati és nőgyógyászati endokrinológia területeiből merít azzal a céllal, hogy a legújabb tudományos eredményekről, terápiás és diagnosztikai lehetőségről számoljon be ismert hazai és külföldi előadók részvételével.

A Kongresszus kiemelt témái a neuroendokrinológia, pajzsmirigydaganatok, diabetes mellitus, hypophysis daganatok és a mellékvese betegségei. A felkért előadások során a szakterület hazai kiválóságain kívül több elismert, a témákban jártas külföldi szakember ad áttekintést. A kongresszus ezen kívül az endokrinológia határterületeihez (andrológia, endokrin onkológia, molekuláris genetika) tartozó aktuális témákkal is foglalkozik. A rendezvényen – az eddigi hagyományokhoz hasonlóan – ezeken kívül a fő témákhoz kapcsolódó tudományos előadások, poszter-bemutatók és tudományos szimpóziumok is helyet kapnak.

A színvonalas szakmai program mellett az esti társasági rendezvények biztosítják a tudományos programok utáni kikapcsolódást, büféasztalos nyitóvacsorával a kongresszus helyszínén, valamint péntek este a Silver Majorban megrendezendő hajdúsági néptáncműsorral, pálinka kóstolóval és táj-jellegű ételekkel, hajnalig tartó mulatsággal.

Biztos vagyok benne, hogy aki eljön, mind az endokrinológia számos területét átfogó tudományos előadásokban, mind a kikapcsolódást biztosító programokban örömét leli majd. Kérjük, hogy megtisztelő részvételével járuljon hozzá a MEAT 2018-as kongresszusának sikeréhez. Szeretettel várjuk az ország és Európa egyik legkedveltebb turistacéljaként ismert Hajdúszoboszlóra!

Dr. Bodor Miklós
a szervező bizottság elnöke