Köszöntő


 

Növekedési fordulat – honnan jön a lendület?

51. Közgazdász-vándorgyűlés
Békéscsaba–Gyula, 2013. szeptember 26–28.

A hazai közgazdászok túlnyomó többsége egyetért abban, hogy nemzetgazdaságunknak mielőbb „magasabb fordulatszámot” kell elérnie, mert csak a nagyobb jövedelemtermelés garantálhatja az adósságszolgálati terhek viszonylagos csökkenését, és teremtheti meg az alapját az adók mérséklésének. De honnan érkezhet az a lendület, amely segíti majd a gazdaság fölpörgését? A hazai üzleti vagy közületi beruházásoktól? További külföldi működőtőke-befektetésekből? Netán a hazai vagy a külföldi kereslet nekilódulásától? Vagy a következő uniós középtávú programozási időszakban várható támogatásoktól?
Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ az 51. Közgazdász-vándorgyűlés előadói két plenáris és tíz szekció¬ülésen. A több mint félszáz előadó között szerepel Baráth Etele, Bod Péter Ákos, Chikán Attila, Domokos László, Farkas Ádám, Fónagy János, Kovács Árpád, László Csaba, Matolcsy György, Parragh László, Pongrácz Ferenc, Surányi György és Varga Mihály is.

A Magyar Közgazdasági Társaság osztott helyszínen: részben Békéscsabán, részben Gyulán rendezi meg nagy hagyományú és kiemelkedő presztízsű éves konferenciáját – idén először a KPMG Magyarország Kft.-vel együttműködésben.

(A közgazdász-vándorgyűlésen való részvételt a megfelelő intézmények hagyományosan beszámítják tagjaik kötelező továbbképzésébe!)
A részletes program és a jelentkezési lap július második felétől elérhető a Magyar Közgazdasági Társaság honlapján, a www.mkt.hu internetes címen.