Köszöntő

Kedves Kollégák!

A Szervező Bizottság (a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság, a Debreceni Akadémiai Bizottság Klinikai Farmakológiai Munkabizottsága, DE Klinikai Központ Belgyógyászati Intézet, a DE KK Belklinika Klinikai Farmakológiai Részlege, a DE Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézete, a DE GYTK Klinikai Farmakológiai Tanszéke és a DE Gyógyszerfejlesztési és Koordinációs Központ) tisztelettel meghívja Önöket a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság 2017. december 7-09. között Debrecenben megrendezésre kerülő XIX. Klinikai Farmakológus Továbbképző Kongresszusára.

A három napos rendezvény szimpóziumokon és párhuzamos szekcióüléseken – reményeink szerint – lehetővé teszi a klinikai farmakológia legfontosabb hazai eredményeinek áttekintését, a várható hazai és nemzetközi változások megismerését. Az idei rendezvény kiemelt fő témái: az ICH GCP új tudnivalói, a vizsgálatok engedélyezésének tervezett változásai – az EU-s rendszer állapota, a klinikai vizsgálatok hazai és nemzetközi eredményei és problémái, az EESZT várható hatásai. Ezek mellett természetesen szerepelnek a vizsgálatszervezés, a GCP, a minőségbiztosítás és a biztonság aktuális kérdései.

A rendezvény keretet nyújt a hazai szakemberek széles körének szakmai vitáira, a kutatók, a tanszékek, az Egészségügyi Államtitkárság, az OGYÉI, a különböző Etikai Bizottságok, a Gyógyszergyárak és forgalmazók képviselői, a vizsgálatszervezők, valamint a gyakorló vizsgáló orvosok részvételével. A regisztráltak és sikeresen vizsgázók részére GCP oklevelet állítunk ki, valamint igazoljuk orvosoknak és gyógyszerészeknek a 46 továbbképzési kreditpontot.

Szervezőirodát váltottunk, idéntől a Kongresszus szervezését az ACCongress (a Debreceni Klinika Menza Kft. Rendezvényszervező Részlege) végzi.

2017. szeptember 19.

Dr. Vizi E. Szilveszter Dr. Kovács Péter  Dr. Páll Dénes
Dr. Sperlágh Beáta Dr. Pozsgay Csilla Dr. Fürst Zsuzsanna
Dr. Paál Tamás Dr. Kőszeginé Dr. Szalai Hilda Dr. Papp Gyula
Dr. Szilvássy Zoltán Dr. Borvendég János Dr. Kerpel-Fronius Sándor
Dr. Köles László Dr. Szolyák Tamás Dr. Tósaki Árpád
Dr. Gachályi Béla Dr. Virányi Mariann Dr. Vecsernyés Miklós
  Dr. Bodor Miklós