Köszöntő

Kedves Kollégák!

A Szervező Bizottság (a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság, a Debreceni Akadémiai Bizottság Klinikai Farmakológiai Munkabizottsága, DE Klinikai Központ Belgyógyászati Intézet, a DE Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézete, a Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kara és Klinikai Farmakológiai Tanszéke) tisztelettel meghívja Önöket a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság 2016. december 8-10. között Debrecenben megrendezésre kerülő XVIII. Klinikai Farmakológus Továbbképző Kongresszusára.
 
A három napos rendezvény szimpóziumokon és párhuzamos szekcióüléseken – reményeink szerint – lehetővé teszi a klinikai farmakológia legfontosabb hazai eredményeinek áttekintését, a várható hazai és nemzetközi változások megismerését. Az idei rendezvény kiemelt fő témái: az ICH GCP új integrált addendum E6(R2) 11.06.2015 szakmai bemutatása és az ezzel kapcsolatos teendők megbeszélése; a 2001/20/EC direktíva helyére lépő és a gyógyszervizsgálatok engedélyezési rendjét alapvetően megváltoztató 536/2014-es-EU Reguláció jelenlegi helyzete; a helyi etikai bizottságok szerepe az új vizsgálóhelyek megítélésében az engedélyezés során; a franciaországi tragikus esemény (Bial vizsgálat) okai, problémái és a tervezett intézkedések és élelmiszerrel végzett vizsgálatok engedélyezési problémái. Ezek mellett természetesen szerepelnek a vizsgálatszervezés, a GCP, a minőségbiztosítás és a biztonság kérdései.
 
A rendezvény keretet nyújt a hazai szakemberek széles körének szakmai vitáira, a kutatók, a tanszékek, az Egészségügyi Államtitkárság, az OGYÉI, a különböző Etikai Bizottságok, a Gyógyszergyárak és forgalmazók képviselői, a vizsgálatszervezők, valamint a gyakorló vizsgáló orvosok részvételével. A regisztráltak és sikeresen vizsgázók részére GCP oklevelet állítunk ki, valamint igazoljuk orvosoknak és gyógyszerészeknek a 46 továbbképzési kreditpontot.
Rendezvényünk most lett 18 éves és vált ezzel nagykorúvá. Szeretnénk ezt közösen megünnepelni.

2016. szeptember 14.

Dr. Vizi E. Szilveszter Dr. Kovács Péter  Dr. Papp Gyula
Dr. Sperlágh Beáta Dr. Pozsgay Csilla Dr. Fürst Zsuzsanna
Dr. Paál Tamás Dr. Szolyák Tamás Dr. Borvendég János
Dr. Szilvássy Zoltán Dr. Köles László Dr. Farsang Csaba
Dr. Kerpel-Fronius Sándor Dr. Kőszeginé Dr. Szalai Hilda Dr. Tósaki Árpád
Dr. Gachályi Béla Dr. Virányi Mariann Dr. Vecsernyés Miklós
  Dr. Bodor Miklós