Kedves Kolleginák! Kedves Kollégák!
Tisztelt Szakmai Partnereink!

Tisztelettel és őszinte szeretettel invitáljuk Önöket a Kórházi Gyógyszerészek XXI. Kongresszusára, mely 2017. április 21-23. között Szegeden, a Hunguest Hotel Forrásban kerül megrendezésre. A „Napfény városának” elegáns szállodája erre a három napra csak a kongresszus résztvevőié lesz, méltó környezetet biztosítva egy szakmailag tartalmas és reményeink szerint kellemes hangulatú rendezvény sikeres lebonyolításához.

A kongresszus választott kiemelt témái az „Újabb lehetőségek a keringési rendszer betegségeinek kezelésében”, mellett „A gyógyszerellátás biztosításának újabb kihívásai”, valamint az „Új szakmai és terápiás lehetőségek a kórházi betegellátásban” lesznek.

Több évtizedes hagyományainknak megfelelően – a gyártók, forgalmazók, finanszírozó és a kórházi gyógyszerészek közös eszmecseréjével – megrendezésre kerül „A gyógyszerellátás biztosításának újabb kihívásai” témái között egy Szakmai Fórum is, mely lehetőséget biztosít olyan fontos kérdések megvitatására, mint központi vs. intézményi beszerzés, tételes finanszírozás, egyedi méltányosság és off label kezelések.

A megnyitó előtt, fél napos pre-kongresszusi szimpózium keretében a Belgyógyászati oxyiológia legalapvetőbb elméleti és gyakorlati tudnivalóit ismerhetik meg a téma iránt érdeklődő kollégák.

Egy kongresszus tényleges szakmai értékét alapvetően a résztvevők aktivitása határozza meg, ezért kérjük és bíztatjuk a tisztelt kollégákat, hogy minél nagyobb számban jelentsenek be a választott témákhoz kapcsolódó előadásokat, de lehetőséget biztosítunk bármilyen közlésre érdemes egyéb téma poszter formában történő bemutatására is. Ez utóbbiak megbeszélése az előadóteremben, 3 perces szerzői prezentáció keretében kerül sor.

A kongresszus és a pre-kongresszusi szimpózium akkreditált – szabadon választható – pontszerző továbbképzésnek minősül. Az előadások, illetve a poszterek szerzői és társszerzői részére a résztvevői pontokon felül további pontok kerülnek jóváírásra.

Ezen gondolatok jegyében, a mindennapi munkájukhoz erőt, egészséget és sok sikert kívánva, szeretettel várjuk Önöket a Kórházi Gyógyszerészek XXI. Kongresszusára!

Dr. Szabó Csongor
a MGYT KGYSZ elnöke
Dr. Higyisán Ilona
a Kongresszus főszervezője
Prof. Dr. Soós Gyöngyvér
a Tudományos Bizottság elnöke