Kedves Kolleginák! Kedves Kollégák!
Tisztelt Szakmai Partnereink!

Tisztelettel és szeretettel invitáljuk Önöket a kórházi gyógyszerészek soros szimpóziumára, amely 2016. szeptember 29 – október 1. között Balatonfüreden, a Hotel Füred Spa & Conference ****-ben kerül megrendezésre. Reményeink szerint a minden évszakban gyönyörű Balaton partján elhelyezkedő szálloda méltó környezetet biztosít majd egy szakmailag tartalmas és kellemes hangulatú rendezvény sikeres és színvonalas lebonyolításához.

A hagyományosan kétévente megrendezésre kerülő kórházi gyógyszerészi szimpóziumok alkalmával mindig egy-egy jól behatárolható szakmai területet tekintünk át. Jelen rendezvényünk témája a „Gasztroenterológia” lesz, melynek keretében különösen olyan részterületekkel foglalkozunk, amelyeknek terápiás vonatkozásai jelentősen változtak, fejlődtek az utóbbi években.

Témáink lesznek; az emésztőrendszeri gyulladások (IBD, GORB, Hepatitis) kezelési stratégiái, az emésztőrendszer daganataiban alkalmazható kezelések, protokollok, az emésztőrendszer genetikailag meghatározott betegségei (coeliakia, laktóz érzékenység). További fontos területnek ígérkezik az antibiotikum alkalmazás gasztroenterológia előnyeinek /hátrányainak megbeszélése és a nem kívánt gyógyszerhatások – ADR- emésztőrendszeri megnyilvánulásai. Végül, de nem utolsó sorban a táplálás terápia jelentősége a gasztroenterológiai kórképekben.

Szintén hagyománynak tekinthető, hogy az érdeklődő kollégák számára a szakmát kiemelten foglalkoztató kérdések áttekintésére pre-szimpóziumot is szervezünk, melynek aktuális kérdéskörét a „Gyógyszerhamisítás”, illetve annak megelőzését szolgáló biztonsági elemek bemutatása, valamint az Európai Unió által tervezett szakmai és jogi válaszlépések ismertetése alkotja.

Egy tudományos rendezvény tényleges szakmai értékét mindig a résztvevők aktivitása határozza meg, ezért kérjük a tisztelt kollégákat, hogy minél nagyobb számban jelentsenek be a jelzett témákhoz kapcsolódó előadásokat. Természetesen a verbális előadások mellett lehetőséget biztosítunk minden egyéb, közlésre érdemes eredmény vagy gondolat poszter formában történő bemutatására is.

A szimpózium akkreditált – szabadon választható – pontszerző továbbképzésnek minősül (15 pont).
Az előadások, illetve a poszterek szerzői, társszerzői részére további pontok kerülnek jóváírásra.

Ezen gondolatok jegyében, a mindennapi munkájukhoz erőt, egészséget és sok sikert kívánva, szeretettel várjuk Önöket a kórházi gyógyszerészek szimpóziumára!

Dr. Szabó Csongor
a MGYT KGYSZ és a Szervező Bizottság elnöke
Dr. Higyisán Ilona
a szimpózium főszervezője
Prof. Dr. Soós Gyöngyvér
a Tudományos Bizottság elnöke