Köszöntő


Kedves Kollégák!

A Debreceni Egyetem ÁOK/Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézet/Klinika, a Gyermekklinika Alapítványa „Gyermekeinkért” Alapítvány támogatásával szabadon választható továbbképzést szervez. A korábbi hagyományokat folytatva, a tudományos előadások mellett, felkért előadók referátumai gazdagítják a programot.

A továbbképző referátumok és szimpóziumok célja a szakorvosok, szakorvosjelöltek és az alapellátásban, társszakmákban dolgozó kollégák ismereteinek fejlesztése és képzése, a vesebetegségek korszerű diagnosztikájában használható új, innovatív, lehetőségek bemutatása. A témák a gyermeknephrológia határterületeit is érintik, az urémiás növekedési elmaradástól, az urológiai rendellenességeken át a vesetranszplantációig. A továbbképzés szabad előadásaiban a résztvevők megismerkedhetnek a hazai gyermeknephrológusok tudományos tevékenységével is.
A kétnapos program sikeres zárótesztje a hasznos ismereteken túl 16 kreditponttal gazdagítja a résztvevőket.

A rendezvényt Magyarország legnagyobb termálvizű városában Hajdúszoboszlón a patináns Hunguest Hotel Aqua-Sol**** Gyógy- és Wellness Hotelben rendezzük, ahol a résztvevők és családtagjaik, kísérőik is kellemes kikapcsolódásra alkalmas hétvégét tölthetnek.

Mindenkit szeretettel várunk!

Prof. Dr. Balla György
MTA levelező tagja
egyetemi tanár, igazgató
„Gyermekeinkért” Alapítvány kuratóriumi elnöke
Dr. Szabó Tamás
egyetemi docens
a továbbképzés főszervezője